Outdoor fitness voor ouderen

Heb jij een opa of oma in een verzorgingstehuis? Beweegt jouw opa of oma wel genoeg? Misschien denk je er niet zo bij na, maar ook op oudere leeftijd is blijven bewegen erg belangrijk. Dagelijkse fysieke activiteit is namelijk essentieel voor de gezondheid. Volgens de World Health Organization is lichamelijke inactiviteit een van de belangrijkste risicofactoren, op mondiaal niveau, voor niet-overdraagbare ziekten zoals diabetes, kanker en hart- en longaandoeningen. Indien u een goede gezondheid wilt behouden, wordt het in de praktijk aanbevolen om dagelijks 30 minuten matig intensief te bewegen! Helaas gebeurt dit meestal niet in verzorgingstehuizen. Gelukkig heeft De Fitnesstuin daar een oplossing op. Zij bieden namelijk een ruim assortiment outdoor fitnesstoestellen aan.

Beleef toestellen

Ouderen die in een verpleeghuis of woonzorgcentrum wonen, komen over het algemeen weinig buiten en bewegen vaak te weinig. Dit heeft een negatief effect op spieren, gewrichten en de botdichtheid en werkt vallen in de hand. Dit maakt juist voor hen het buiten bewegen in een beweegtuin zeer geschikt. Voor dementerende ouderen biedt De Fitnesstuin ook een ruim assortiment BELEEF-toestellen, die de zintuigen op een leuke aangename manier prikkelen.

Een gevarieerd beweegaanbod

De Fitnesstuin biedt een gevarieerd beweegaanbod voor outdoor fitness, voor alle leeftijden en voor alle niveaus van trainingsintensiteit. De apparatuur wordt gefabriceerd in een fabriek die levert in heel Europa en welke beschikt over AENOR certificaten: ISO9001, ISO14001, ISO166002. Ook is de apparatuur TüV-gecertificeerd volgens EN-1176, EN16630 en DIN 79000:2012-05. Lijkt dit u wat? Neem dan snel contact op met De Fitnesstuin.