Ontspannen bij de tandarts

Twintig procent van alle mensen is bang voor de tandarts. Door deze angst zijn er mensen die jarenlang niet bij de tandarts komen. Bij Tandartspraktijk de Clomp, de tandarts in Zeist, wordt deze angst verleden tijd. Zij beschikken over een mogelijkheid die u laat ontspannen in de tandartsstoel.

De methode

Als u bijzonder gespannen bent voor of tijdens een behandeling, kan de tandarts u een mengsel van zuurstof en lachgas toedienen. Dit gebeurt via een neusmasker dat u draagt tijdens de behandeling. Het mengsel heeft een geruststellende en kalmerende werking. Daarom heet deze methode ook wel lachgassedatie. U blijft bij bewustzijn, maar u voelt zich licht en ontspannen. Van tevoren bespreekt de tandarts precies met u wat er tijdens een behandeling met lachgas gebeurt. Ook zal hij vragen naar uw gezondheid en medicijngebruik.

Rustig worden

Lachgassedatie is een veilige manier om rustig te worden. Het is daarom zelfs geschikt voor angstige kinderen. Verder is deze methode geschikt voor volwassen voor wie tandkundige behandeling  een te grote belasting vormt. Ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen in sommige gevalleen baat hebben bij deze manier van ontspannen. Bent u benieuwd naar de methode van De Clomp Tandartspraktijk? Ga dan naar de site voor meer informatie en de contactgegevens.