Informatie over het dierenasiel

Een huisdier neemt u niet voor even, maar voor zijn of haar hele leven. Dat is tenminste de bedoeling. Lang niet iedereen houdt zich hier aan en daarom komen er elk jaar wel 75 duizend dieren in een dierenasiel terecht. Dit kan om verschillende redenen. Hoewel een dier goed verzorgd wordt in een asiel, is een vertrouwd en veilig plekje bij iemand thuis beter.

Meer over het asiel

Dierenasielen zijn een plek waar honden, katten, knaagdieren en vogels terecht kunnen wanneer zij geen thuis meer hebben. De redenen waarom zij geen thuis meer hebben is omdat er niet meer voor het dier gezorgd wil of kan worden, bijvoorbeeld door ziekte, verhuizing, scheiding, handicap, allergie of problemen met geld. Het huisdier wordt goed verzorgd in het asiel, maar de bedoeling is om zo snel mogelijk een nieuw baasje te vinden waar hij alle liefde, aandacht en ruimte krijgt die hij of zij verdient. Haal daarom altijd een dier uit het asiel wanneer u op zoek bent naar een huisdier.

Alle informatie

Meer informatie over het dierenasiel vindt u hier. Ga nu naar de website van Zoek Dierenarts voor meer informatie over het asiel en andere belangrijke zaken en voor een dierenarts of asiel bij u in de buurt.