Alles over dierenambulances

We kunnen en willen natuurlijk heel goed voor onze dieren zorgen. Dit zodat zij gelukkig, gezond en veilig zijn. Helaas kunnen er altijd dingen gebeuren waardoor het zorgen voor een dier niet meer lukt, om wat voor reden dan ook. Gelukkig zijn er in Nederland dierenasiels en verschillende dierenambulances, zodat dieren gered kunnen worden zodra u dit even niet kunt doen.

Meer over de dierenambulance

In Nederland zijn er verschillende dierenambulances. In principe kan iedereen een dierenambulance beginnen en daarom is niet elke ambulance hetzelfde. Het nummer is wel altijd hetzelfde. Dit is 144 als u het een noodgeval is. Dierenambulances hebben verschillende taken. Ze halen bijvoorbeeld vermiste, gewonde of dode dieren van straat en brengen deze zo snel mogelijk naar een dierenarts. Daarnaast kunnen zij ook dieren vervoeren wanneer een dier een speciale behandeling nodig heeft en u zelf niet in staat bent om uw dier bij een dierenarts te krijgen. De dierenambulances zijn altijd vrijwillig en daarom zijn donaties altijd welkom.

Zoekdierenarts.nl

Meer informatie over dierenambulances en ook over dierenasiels vindt u op de website Zoekdierenarts.nl. Dit is een website met informatie over alles wat met huisdieren te maken heeft en waarmee u gemakkelijk een dierenarts bij u in de buurt vindt.